Pažitka
Název:

Ovocný amarantový dezert s mandlovo-kokosovo-skořicovo-vanilkovým krémem


Ovocný amarantový dezert s mandlovo-kokosovo-skořicovo-vanilkovým krémem


Ingredience:
Ingredience:
amarantové vločky150 g
borůvky4 - 5 hrstí
jablko1 ks
hruška1 ks
skořice dle chuti
voda dle potřeby
Mandlovo-kokosovo-skořicovo-vanilkový krém:
loupané mandle60 g
rýžovo-kokosové mléko Provamel dle potřeby
skořice dle chuti
javorový sirup dle chuti
mletá vanilka dle chuti
Postup přípravy:

Snídaně je základem dne a já ji nerada odbývám. Dnes jsme posnídali společně tento dezert a musím říct, že luxusní pošušňáníčko. Amarant je díky své výraznosti odsouván do pozadí, ale zde je to tedy mňamka. Jsem strašně ráda, že malému tak strašně moc chutná. Toto je jedna z jeho nejoblíbenějších kombinací, kterou většinou nestíhám nafotit. Já amarant nemusím, ale tento dezert tedy fakt můžu.

Amarantové vločky zalijeme lehce vodou, přidáme nastrouhané jablko, hrušku a krátce povaříme. Nakonec přidáme borůvky a skořici a zredukujeme na požadovanou konzistenci. Rozmixujeme s pomocí tyčového mixéru dohladka a přiklopíme poklicí. Den předem ve vodě namočené mandle přecedíme, rozmixujeme s pomocí tyčového mixéru společně s rýžovo-kokosovým mlékem, javorovým sirupem, skořicí a vanilkou. Rostlinné mléko přidáváme pomalu, nejlépe nakonec, aby nedošlo k přílišnému naředění. Krém je možné také připravit tak, že vyšleháme 24 hodin zachlazené kokosové mléko v plechu, dochutíme skořicí, javorovým sirupem a vanilkou.

A nyní již jen stačí nandat vzniklou ovocnou kaši/dezert do pohárů a ozdobit vzniklým světlým krémem.

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno