Pažitka
Název:

Panenka plněná mozzarellou, sušenými rajčaty a sušenou šunkou


Panenka plněná mozzarellou, sušenými rajčaty a sušenou šunkou


Ingredience:
Ingredience:
očištěná vepřová panenka1 ks
sušená šunka pár plátků
mozzarella1 ks
sušená rajčata naložená v oleji hrst
petrželka nebo bazalka dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
koncentrovaný vývar do šťávy (demi glace) nebo malé množství bílého vína dle chuti
máslo kousek
hladká moukacca 1 lžička
Postup přípravy:

Plněná panenka je na přípravu velmi jednoduché jídlo. Můžete plnit vším, co máte rádi. Já dnes zvolila kombinaci mozzarelly, sušených rajčat a schwarzwaldské šunky, což mám velmi v oblibě. Bohužel jsem neměla čerstvou bazalku, ve skleníku už mi pomrzla, a tak jsem se musela spokojit s petrželkou. Ale vy klidně přidejte bazalku, pokud máte.

Panenku rozřízneme na slabší plát, z obou stran osolíme a opepříme. Vnitřní stranu poklademe nejprve šunkou, poté nakrájenou mozzarellou a posekanými rajčaty a bylinkami. Svineme a upevníme provázkem.

Maso opečeme na pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran dohněda, z každé strany asi 1 - 2 minuty. Poté panenku zabalíme do alobalu a vložíme do trouby rozpálené na 200°C na cca 8 - 10 minut (podle velikosti panenky). Z pánve slijeme přebytečný olej, výpek podlijeme silným vývarem (můžeme nejprve trochou bílého vína, které necháme odpařit) a redukujeme. Opepříme a kousek másla a trošku hladké mouky utřeme a utvoříme z něj kuličku, kterou necháme ve šťávě rozpustit. Vytvoří se nám šťáva krémové konzistence.

Panenku vyjmeme z trouby, zbavíme provázku a nafilírujeme (nakrájíme na plátky). Podáváme se šťávou a přílohou dle libosti.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno