Pažitka
Název:

Pappardelle mascarpone e spinaci (těstoviny se špenátem)

vegetariánský recept


Pappardelle mascarpone e spinaci (těstoviny se špenátem)


Ingredience:
Ingredience:
sušené pappardelle100 g
baby špenát (pokrájený na širší nudličky)150 g
krém mascarpone3 lžíce
strouhaný parmazán3 lžičky
česnek2 stroužky
máslo1 lžička
olivový olej1 lžíce
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
Postup přípravy:

Máme tu zelený čtvrtek, tak co vymyslet za pokrm, aby v něm bylo něco zeleného? Jasně, špenát.

Ale protože doma ještě není vše připravené a dopoledne jsme navíc měli nějaké zařizování ve městě, opět to musí být něco rychlého. Takže volbou nakonec byly těstoviny pappardele s krémem mascarpone, baby špenátem, česnekem a mascarpóne. A protože manžel domů přijde až večer, připravila jsem si oběd zatím jen pro sebe, druhá dávka bude večer. Takže rozpis bude na jednu porci.

Nejprve si dáme do osolené vody vařit pappardelle - vaří se cca 7 minut. Mezitím si opláchneme, osušíme a nakrájíme na širší nudle baby špenát, rozehřejeme pánvičku, dáme rozpálit lžíci olivového oleje a přidáme lžičku másla. Potom přidáme na širší nudle nakrájený baby špenát a necháme spařit. Špenát nám zůstane krásně tmavě zelený a získá ještě výraznější chuť. Potom přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, necháme ještě chvilku orestovat. Mezitím si těstoviny přecedíme, ale necháme si cca 2 lžíce vody. Těstoviny s vodou z těstovin přidáme ke špenátu na pánev a dobře promícháme, přidáme 3 lžíce mascarpóne a 3 lžičky parmazánu, opět důkladně promícháme, až se nám mascarpone rozpustí, osolíme a nakonec opepříme čerstvě namletým pepřem a můžeme podávat.

Přeji dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno