Pažitka
Název:

Paštika z kuřecích jater


Paštika z kuřecích jater


Ingredience:
Do formy velikosti srnčího hřbetu:
kuřecí játra800 g
máslo100 g
střední cibule1 ks
česnek1 stroužek
čerstvý tymián2 snítky
bílé portské víno100 ml
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Domácí paštika z opečených jater....

Cibuli a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na másle mírně dozlatova, přidáme tymián, očištěná kuřecí játra a dobře propečeme, zakápneme portským a necháme zchladnout.

Játra dobře rozmixujeme, vložíme do formy (opět můžete vyložit fólií), sklepneme, zakryjeme fólií nebo alobalem a zatížíme (podle tvaru nádoby třeba litrem mléka) a necháme 24 hodin v lednici ztuhnout.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Stanislava Begáni Valentová

    zavřít okno