Pažitka
Název:

Pečené fíky s pršutem, gorgonzolou,medem a vlašskými ořechy


Pečené fíky s pršutem, gorgonzolou,medem a vlašskými ořechy


Ingredience:
Ingredience:
fíky6 ks
pršuto4 plátky
gorgonzola50 g
med20 g
vlašské ořechy40 g
pepř1 špetka
sůl1 špetka
olivový olej1 lžíce
celozrnná veka6 plátků
rozmarýn na ozdobu2 snítky
Postup přípravy:

Dovolené jsou pro mě nejen dobou relaxu, ale také tím správným časem pro zkoušení nových jídel. Do Chorvatska jezdíme každý rok alespoň na pár dnů a vždycky si schválně rezervujeme ubytování s kuchyňkou, abychom mohli přepadnout místní trh a z nakoupených dobrot ukuchtit něco dobrého. Letos jsme poprvé koupili i fíky, o kterých jsem několikrát četla, že chutnají skvěle se sýrem a doplnili je pár dalšími surovinami, které chutnají nám, a rychlý oběd byl na světě!

Omyté fíky nařízneme do tvaru křížku. Vyskládáme na plech, zakápneme olivovým olejem a dáme spolu s pršutem na pět minut do trouby (gril na 230 stupňů). Bedlivě sledujeme, aby se nám nic nepřipálilo. Po vytažení necháme chvíli stranou. Mezitím si uděláme topinky, posekáme vlašáky, nakrájíme pršut a sýr na malé kousky. Když máme topinky hotové, jdeme kompletovat. Na každou topinku dáme 1 fík, osolíme, opepříme, poklademe několika kousky gorgonzoly, posypeme pokrájeným pršutem, ořechy, zalijeme medem a ozdobíme rozmarýnem.

Už jste někdy něco podobného zkoušeli? Chutná vám tato kombinace? Já jsem naprosto unešená tím, jaká je to dobrota. Tak jsem moc zvědavá na Váš názor!


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Chlumáková

    zavřít okno