Pažitka
Název:

Pečené kuře s mrkví a brambory


Pečené kuře s mrkví a brambory


Ingredience:
Ingredience:
mrkev400 g
malé brambory500 g
celé čerstvé kuře1 ks
česnek5 stroužků
rozmarýn4 větvičy
tymián5 snítek
citron1 ks
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Máte chuť na něco lehčího? Pečené kuře spolu s mrkví a brambory je to pravé k letnímu obědu.

1. Troubu si necháme předehřát na 175°C. Mrkev si oloupeme a nakrájíme na tenčí kousky. Pokud máme malé brambory, tak nemusíme loupat, jen rozpůlíme a přidáme do pánve spolu s mrkví. Přidáme neoloupané stroužky česneku a čerstvý rozmarýn. Zalijeme olivovým olejem a důkladně promícháme. V neposlední řadě osolíme a opepříme.

2. Připravené kuře si osolíme a opepříme. Zakápneme olivovým olejem a pořádně rozetřeme. Do kuřete přidáme celý citron a snítky tymiánu. V závěru posypeme rozmarýnem a přidáme do pekáčku se zeleninou.

3. Dáme do předehřáté trouby na 45 minut. Poté zeleninu obrátíme a kuře pomocí lžíce pokapeme šťávou z pekáčku.

4. Vrátíme zpět do trouby na dalších 30 minut.

A to je celé, recept je prostě velmi jednoduchý a za použití správných ingrediencí velmi chutný. Takže, dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Jarda Poustecký

    zavřít okno