Pažitka
Název:

Perníkové sušenky obalené v sezamu


Perníkové sušenky obalené v sezamu


Ingredience:
Ingredience:
Hera250 g
celá vejce2 ks
moučkový cukr1,75 hrnku
hladká mouka3 hrnky
perníkové koření2,5 lžčky
prášek do pečiva3 lžičky
mandlová esence několik kapek
sůl špetička
sezamová semínka dle potřeby
Postup přípravy:

Křehoučké, voňavé, rychle hotové a ještě rychlejí snězené.

Rozpustíme si tuk a počkáme, až trochu zchladne.

Mezitím si v míse smícháme všechny sypké suroviny - kromě sezamu. Pak k nim přidáme rozpuštěný tuk a nakonec vajíčka s mandlovou esencí.

Ručně vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na čtyři části. Vytvoříme z nich válečky a krájíme na centimetrové kousky - aby nám pak z každého vznikla kulička o průměru asi tři centimetry.

Každou vyválenou kuličku obalíme v sezamu a položíme na pečicí papír - s asi třícentimetrovými rozestupy mezi jednotlivými kousky.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 12 - 15 minut, dokud kraje lehce nezezlátnou.

Sušenky jsou ihned křehké, mají delší trvalivost. Je vhodné uchovávat je v uzavřených sklenicích nebo plechovkách, aby nezvlhly.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno