Pažitka
Název:

Perníkový dortíček


Perníkový dortíček


Ingredience:
Ingredience:
špaldová mouka220 g
prášek do pečiva6 g
skořice1/2 lžičky
kakao bez cukru2 lžíce
vejce (žloutky a bílky zvlášť)3 ks
sůl (do bílků) špetka
rum1 lžíce
nepřislazovaná povidla1 lžíce
třtinový cukr50 g
Postup přípravy:

Dezertík, který můžete doplnit o misku jogurtu a báječná snídaně či svačina je na světě!

Vyšleháme bílky se solí v tuhý sníh. 

V druhé míse vyšleháme cukr se žloutky, přidáme všechny ostatní ingredience a zpracujeme tužší těsto. Ke konci opatrně zapracujeme sníh.

Těsto rozetřeme na plech nebo do dortové formy, vystlané pečícím papírem. Dáme do trouby péct na 170 stupňů na 17 - 18 minut.

Po vychladnutí vykrojíme dortíky, potřeme povrch povidly, cákneme bílou čokoládou, posypeme posekanými vlašskými oříšky a poklademe čerstvou jahodou. 

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno