Pažitka
Název:

Pesto z ředkvičkových lístků


Pesto z ředkvičkových lístků


Ingredience:
Ingredience:
dobře omyté ředkvičkové lístky hrst
nastrouhaný sýr Gran Moravia hrst
kešu ořechy hrst
česnek1 stroužek
olivový olej trochu
sůl dle chuti
celozrnná bageta dle potřeby
Postup přípravy:

U mě na blogu už jste mohli najít recepty na různá pesta. Od domácího pesta z rukoly až po neobvyklou kombinaci těstovin s hráškovo-mátovým pestem. A protože ráda experimentuji, zrodil se v mé hlavě nápad na ředkvičkové pesto. Viděla jsem ho před očima okamžitě, jakmile jsem si domů z obchodu přinesla ředkvičky. Jejich zelené lístky se na tuto kombinaci perfektně hodí. Tak pojďte experimentovat se mnou.

Omyté ředkvičkové listy vhodíme do mixéru. Přidáme sýr, ořechy a česnek. Suroviny začneme mixovat a postupně k nim přiléváme olivový olej. Jakmile nám vznikne hladká pasta, dochutíme ji solí a máme hotovo. Pesto můžeme použít na těstoviny nebo si ho namazat například na celozrnnou bagetu.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno