Pažitka
Název:

Pikantní zapečené brambory s mletým masem


Pikantní zapečené brambory s mletým masem


Ingredience:
Ingredience:
brambory vařené ve slupce2 kg
česnek6 stroužků
cibule2 ks
mleté maso500 g
tvrdý sýr250 g
protlak1 ks
rajče5 ks
kápie1 ks
vývar2 dl
sojová omáčka4 lžíce
sůl dle potřeby
čerstvě mletý pepř špetka
koření čubrica2 lžičky
pórek kousek
sádlo kousek
Postup přípravy:

Můžeme tomu říkat i bramborové lasagne.

Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli s česnekem, vložíme mleté maso a orestujeme. 
Přidáme protlak, koření, vývar, sojovou omáčku a necháme dusit do poloměkka.
Nakonec přidáme oloupaná nakrájená rajčata, nakrájený pórek a kapii a necháme trochu vyvařit.
Do formy dáme na dno plátky brambor, masovou směs a nastrouháme sýr.
Poté vše opakujeme.
Zapékáme v troubě na 180 stupňů tak hodinku.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Milan Šesták

    zavřít okno