Pažitka
Název:

Pizza fofrem


Pizza fofrem


Ingredience:
Pizzové těsto kynuté (koupené - hotový výrobek)
olivový olej2 lžíce
Pomodorini di Colina1 plechovka
Valfrutta - krájená rajčata1 plechovka
D.M. Hermes - originální řecké feferoni jemně pálivé dle chuti
tyrolská šunka150 g
Aglio (koření od Antonína)2 lžičky
sušená bazalka, oregáno, tymián po lžičce
cibule1 ks
česnek3 stroužky
mozzarella v nálevu (gramáž po 100 g)2 balíčky
sůl špetka
krupicový cukr1 lžička
rukola hrst
Postup přípravy:

Ani se nestačíte v kuchyni zabydlet a už ji dáváte do trouby. 

Kulatou formu na pečení pizzy potřeme zlehka olivovým olejem a těsto z balíčku přemístíme na formu, upravíme okraje.
Pokapeme olivovým olejem.

V pánvi si rozpálíme olivový olej, přihodíme najemno nakrájenou cibuli, smažíme dosklovata, přidáme nasekaný česnek, krátce prosmahneme.
Přidáme z plechovky krájená rajčata,sůl, cukr, koření a za občasného mícháme do vysmahnutí a odpaření se veškeré tekutiny. Necháme vychladnout.

Mozzarellu si nakrájíme na plátky, scedíme pomodorini, což jsou vlastně cherry rajčata v rajčatové omáčce ( tu můžeme použít např. do polévky nebo rajské omáčky ). Feferonkám odřízneme stopky, jinak je necháme jak jsou, nekrájíme, zrníčka necháme také.
Na těsto ve formě přemístíme rajčatovou směs a přidáme šunku, mozzarellu, pomodorini, feferonky.
Troubu si předehřejeme na 220 st (horkovzduch). Pečeme cca 15 minut.
Pohážeme rukolou a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruhová

    zavřít okno