Pažitka
Název:

Pizza s květákovým korpusem

veganský recept


Pizza s květákovým korpusem


Ingredience:
Korpus (větší koláčová forma):
malý květák1 ks
olej dle potřeby
sušená bazalka1 lžička
drcený sušený česnek nebo 1-2 stroužky čerstvého1 lžička
kurkuma2 lžičky
psyllium nebo 3 lžíce rozmixovaných lněných semínek (místo vejce)4 lžíce
sůl dle chuti
prášek do pečiva s vinným kamenem dle potřeby
Náplň:
rajčatové pyré300 ml
oregano (dobromysl)1 lžička
česnekové tofu dle chuti
sůl dle chuti
černé olivy dle chuti
čerstvé lístky bazalky dle chuti
Postup přípravy:

Odlehčujeme, ale chutě jsou, takže labužnicky! Veganský a bezlepkový velmi dobrý recept, jen pozor na nahořklost květáku.

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme a necháme vychladnout. Rozšťoucháme na kaši a smísíme s kořením a veganským vejcem (psyllium nebo lněné semínko). Do vymazané koláčové formy vytvarujeme z těsta korpus. Pečeme ho nejprve samotný při 180°C asi 30 minut. 

Pyré ochutíme oreganem, případně dalším česnekem, osolíme a potřeme jím korpus. Zasypeme olivami a najemno nastrouhaným tofu. Dáme znovu do trouby, tentokrát už jen asi na 20 minut. Před podáváním bohatě posypeme čerstvými lístky bazalky.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno