Pažitka
Název:

Platýz na bylinkovém másle


Platýz na bylinkovém másle


Ingredience:
Ingredience:
platýz2 filety
sladká mletá paprika špetka
mletý nebo drcený kmín špetka
sůl dle chuti
šalvěj6 lístků
rozmarýn snítka
máslo2 lžíce
Postup přípravy:

Mořská ryba, která ještě není v našem jídelníčku tolik častá. Přitom existuje nespočet receptů na úpravu této vynikající mořské ryby, která se nachází jak při pobřeží, tak ji můžete potkat i v hloubkách, jako je třeba mariánský příkop. To je dalším pozitivem pažitky, zde se i něco dočtete

Pokud máme rybu mraženou, necháme rozmrazit a řádně osušíme. Chlazený filet je samozřejmě s výhodou. Rybu nasolíme, posypeme paprikou a kmínem. V pánvi rozehřejeme máslo, vhodíme bylinky a necháme rozvonět. Bylinky vyjmeme a vložíme filety, které opékáme z každé strany cca 3 minuty. Voňavým máslem omastíme brambory. Výborné jsou k tomu i tzatziky.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno