Pažitka
Název:

Plněná paprika na hříbkách a rajčatech


Plněná paprika na hříbkách a rajčatech


Ingredience:
Ingredience:
mletá vepřová plec600 g
čerstvé papriky6 ks
12% smetana na vaření100 ml
sůl dle chuti
pepř špetka
balkánská Čubrica2 lžíce
drcený kmín2 lžičky
česnek2 stroužky
Dále:
sádlo2 lžíce
větší cibule1 ks
mražené houby300 g
masitá rajčata5 ks
vývar200 - 300 ml
sůl dle chuti
pepř špetk
cukr1 lžička
tmavá jíška2 lžíce
Postup přípravy:

Plněná paprika na hříbkách? Že to ne ono? Dovoluji si tvrdit přátelé, že se budete stejně olizovat, jako my doma. Kombinace, která prostě překvapí.

Maso okořeníme (krom soli), přidáme smetanu a řádně promícháme a propracujeme. V uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici. Na druhý den před přípravou teprve podle chuti a potřeby osolíme. Papriky omyjeme, uřízneme jim prdelky, vybereme zrníčky a masovou směsí je naplníme.

V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme na osminky pokrájená rajčata, přidáme sůl, pepř a cukr a necháme lehce orestovat. Přidáme papriky a rozmražené houby. Podlijeme vývarem a přikryté pečeme v troubě na 200 stupňů 30 min. Pak odklopíme a pečeme dalších 30 minut. Papriky během druhého pečení obracíme. Podle potřeby doléváme vodou nebo vývarem a nakonec přidáme hotovou tmavou jíšku. Necháme provařit. Podle chuti dosolíme. Podáváme s vařeným bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno