Pažitka
Název:

Plněné papriky a rajská omáčka


Plněné papriky a rajská omáčka


Ingredience:
Na papriky:
mletá vepřová plec300 g
různobarevné papriky3 ks
rýže6 lžic
vejce1 ks
sůl dle chuti
pepř špetka
česnek1 stroužek
menší cibule1 ks
olej1 lžíce
voda na podlévání
Na omáčku:
sádlo1 lžíce
cibule1 ks
hladká mouka2 lžíce
rajský protlak1 ks
kečup200 ml
skořice kousek
hřebíček2 ks
nastrouhaný perník1 lžíce
Postup přípravy:

Plněné papriky vám v české kuchyni asi představovat nemusím. Kdo je má rád, nechť se inspiruje dle mého receptu, určitě si pochutná.

Papriky:

Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Vmícháme k masu, přidáme koření, vejce a promícháme. Papriky zbavíme jader a naplníme masovou směsí. Zakápneme olejem, podlijeme vodou a pečeme v troubě na 200 st. cca 40 minut. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a otáčíme.

Omáčka:

Rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vsypeme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme cca 300 ml studené vody, přidáme protlak, kečup, koření, cukr a výpek z paprik. Na mírném plameni prováříme 10 minut. Nakonec přidáme nastrouhaný perník, doladíme chutě a omáčku propasírujeme. Jako příloha se hodí rýže nebo houskový knedlík.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno