Pažitka
Název:

Plněné žampiony kuřecím masem s brambory na tymiánu


Plněné žampiony kuřecím masem s brambory na tymiánu


Ingredience:
Ingredience:
žampiony o průměru 6-8 cm6 ks
prsní řízek kuřecí1 ks
cibule2 ks
stroužek česneku3 ks
niva na rozpečení15 dkg
kmín1 špetka
sůl1 špetka
pepř1 špetka
olivový olej1 lžíce
tymián1 špetka
Postup přípravy:

Vyrazili jsme si jen pro pečivo k tetě do krámku a strejda akorát vyndaval z auta čerstvý závoz z Makra. No ty žampióny jsem tam nemohla nechat. Dokoupila jsem ostatní suroviny, podebatili jsme s tetou a vydala jsem se vařit. Recept se měl prvotně jmenovat jinak. Žampióny plněné kuřecím mletým masem, cibulkou, česnekem, kmínem a rozpečenou Nivou. A příloha se mi tam už bohužel nevešla...

Na mlýnku si nameleme kuřecí maso společně s 1 cibulí, 1,5 stroužkem česneku, přidáme kmín, sůl, promícháme a necháme směs přes noc rozležet. Druhý den přidáme prolisovaný česnek 1,5 stroužku, na drobno nakrájenou cibulku, přidáme opět kmín, sůl, pepř.

Vydlabeme si žampióny, které ze vnitř posolíme a pokmínujeme. Vydlabané zbytky hub přidáme nastoruhané do směsi s masem, promícháme a plníme.

Skleněnou zapékací mísu si vytřeme olivovým olejem, naskládáme žampióny a pečeme na 180°C 20-30 minut. Ke konci přidáme na žampióny plátky Nivy, rozpečeme.

Podáváme s opečeným bramborem v troubě. Brambory omyjeme, slupku ponecháme, rozkrájíme, posolíme, pokapeme olivovým olejem, přidáme tymián a pečeme do zlatova.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno