Pažitka
Název:

Plněný lilek


Plněný lilek


Ingredience:
Ingredience:
lilek2 ks
mleté hovězí400 g
menší cibule1 ks
česnek2 stroužky
římský kmín1 lžička
uzená paprika1 lžička
rajčatový protlak2 lžíce
tvrdý sýr na posypání4 lžíce
přepuštěné máslo Ghí nebo olej1 lžíce
Postup přípravy:

.. byla z toho dobrota náramná. Lilek a mleté maso jsou krásně se doplňující parťáci, kteří rádi do party přiberou skoro jakékoli koření a vždycky to dobře dopadne.

Cibuli a česnek nakrájejte na drobno. V pánvi rozehřejte máslo/olej a pomalu na něm osmahněte cibulku do měkka. Když začne zlátnout, přidejte česnek a tak po minutě přidejte maso. Vařečkou ho rozdělte na malé kousky a nechte smažit dokud se tuk nevypeče. Mezitím rozpulte lilek (můžete odříznout stopku) a vydlabejte dužinu. Tu nakrájejte tak na půlcentimetrové kostičky. Maso osolte a opepřete a přidejte koření. Až se rozvoní, přidejte i rajčatový protlak a podlijte.

Rozehřejte troubu na 180°C a nastrouhejte si sýr. Pokud máte pocit, že je maso moc suché, přidejte ještě vodu a případně i protlak - maso by nemělo plavat, ale mělo by být spojené protlakem rozpuštěným ve vodě. Přidejte nakrájenou dužinu z lilku a chvilku duste, aby lilek změkl a stal se součástí omáčky. Půlky lilků zvenčí pomažte olejem, naplňte je masovou směsí a posypejte sýrem. Dejte na plech nebo pekáček vyložený pečícím papírem a nechte v troubě tak 15-20 minut zapéct, dokud sýr nezezlátne. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Tereza Šlehoferová

    zavřít okno