Pažitka
Název:

Podzimní panzanella

vegetariánský recept


Podzimní panzanella


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokkaido1/2 ks
mladé řepy4 ks
tuřínek2 ks
zelená cuketa1 ks
žlutá cuketa1 ks
jarní cibule2 ks
česnek1 stroužek
olivový olejcca 1/2 hrnku
dýňový olejcca 3 lžíce
vinný ocet2 lžíce
polotvrdý kozí sýr150 g
chléb (lepší je starší) dle chuti
tymián pár snítek
sůl dle chuti
pepř dle chuti
toskánská kapusta dle chuti
Postup přípravy:

Můj oblíbený letní salát má nového bráchu! A to svoji podzimní verzi (letní s milionem rajčat ZDE). Podzimní panzanella voní tymiánem, září dýní a řepou. A toskánská kapusta jí dodává nádhernou temnou zelenou barvu. Prostě podzim na talíři.

Dýni cukety, tuřínky a řepy očistíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta, pokapeme olejem, lehce osolíme a upečeme v troubě na 200 stupňů. Trvá to asi dvacet minut. Trvá to asi dvacet minut. Zelenina by měla být měkká, ale ne rozvařená.

Chléb nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi na dvou lžících rostlinného oleje.

Na zálivku spolu smícháme čtvrt hrnku olivového oleje, tři lžíce dýňového oleje, sůl, pepř, tymián a dvě lžíce vinného octa a nasekaný stroužek česneku.

Z toskánské kapusty vytrhneme řapík a list nakrájíme na tenké nudličky, jarní cibulku nakrájíme také na nudličky. 

Kozí sýr nakrájíme na kostičky.

Pečenou zeleninu necháme zchladnout a promícháme ji se zbylou zeleninou, opečeným chlebem, sýrem a zálivkou.

Pokud milujete pečenou zeleninu, vyzkoušejte taky recept na pečené kadeřávkové chipsy, pečenou brokolici s tahini nebo třeba polévku z pečené řepy.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Nikola Zvonařová

    zavřít okno