Pažitka
Název:

Podzimní vločková polévka s kapustou


Podzimní vločková polévka s kapustou


Ingredience:
Ingredience:
olivový olej1 lžíce
jarní cibulka i s natí3 ks
cibule nakrájená najemno1 ks
prolisovaný česnek stroužek3 ks
celer nakrájený na kotičky1/2 ks
petržel nakrájená na kostičky1 ks
střední mrkve nakrájené na kostičky3 ks
vločky ovesné2 hrstky
kapusta hlávka1/2 ks
vejce2 ks
pepř špetka
sůl špetka
bylinky (libeček, petrželka, pažitka a pod.) hrstka
Postup přípravy:

Zeleninová polévka je grunt....

V hrnci rozehřejte olej a přisypte cibuli, kterou nechte zesklovatět. Přidejte jarní cibulku, česnek, celer, petržel, mrkev a vše dohromady restujte zhruba 5 minut. Zeleninu zasypte vločkami, znovu krátce zarestujte, postačí jen minutka, a vše zalijte vodou tak, aby byla zelenina i s vločkami ponořená.

Kapustu rozpulte, vykrojte košťál, rozeberte jednotlivé listy, které pak nakrájejte na tenké proužky. Takto připravenou ji můžete dát vařit k ostatní zelenině. (Co s tou druhou půlkou? Nakrájejte si ji také, uložte do mrazáku a budete ji mít rychle při ruce.)

Vše vařte do změknutí. Polévku osolte a opepřete. V misce si rozšlehejte dvě vejce a vlijte je do polévky, zamíchejte, nechte ještě pár minut prohřát a můžete servírovat zasypané bylinkami.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Venháčová

    zavřít okno