Ingredience: | |
pohanka | 120 g |
čerstvý špenát | 150 g |
niva | 80 g |
cibule | 1/2 ks |
česnek | 3 stroužky |
olej | 2 lžíce |
růžová sůl | dle chuti |
Důstojné bezmasé hlavní jídlo, ale klidně i sytější příloha pro větší jedlíky. Navíc z pohanky, která Vám rozhodně nebude "trhat žíly".
Pohanku propláchněte a namočte do dvojnásobného množství vody alespoň na hodinu (bude rychleji uvařená). Nabobtnalou pohanku vařte asi 5-10 minut na skus. Nezapomeňte vodu osolit.
Cibuli a česnek oloupejte, posekejte nadrobno a na oleji nechte zesklovatět. Přidejte omytý špenát zbavený silných listových řapíků a natrhaný na menší kusy (pokud použijete baby špenát, tohle vynechejte) a krátce restujte, než zavadne. Scezenou pohanku smíchejte se špenátem a v horké směsi rozpusťte nastrouhanou nivu.