Pažitka
Název:

Pohanka se zelím a uzeným tofu

vegetariánský recept


Pohanka se zelím a uzeným tofu


Ingredience:
Ingredience:
loupaná pohanka200 g
kysané zelí150 g
uzené tofu100 g
středně velká cibule1 ks
přepuštěné máslo nebo olivový olej1 lžíce
čerstvá petrželka dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Pohanka, zelí a uzené tofu - to je božská kombinace, které nikdy neodolám. Dokážu spořádat plný talíř a ještě si přidám. Možná se vám zrovna tahle kombinace surovin bude zdát podivná, ale věřte mi, že se do ní zamilujete stejně, jako já. Podobný recept s pohankou už na blogu mám (zde). Tentokrát ji ale nebudu zapékat. Šmrnc celému jídlu dodává orestovaná cibule a čerstvá petrželka. Už se vám sbíhají sliny? Mně tedy ano.

Na přepuštěném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme na kostičky nakrájené uzené tofu, kysané zelí a vše necháme restovat cca 5 minut. Ke směsi přidáme uvařenou pohanku, ochutíme solí, pepřem a vše promícháme. Před podáváním pohanku posypeme nasekanou petrželkou a máme hotovo.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno