Pažitka
Název:

Pohankové palačinky s mletým masem a špenátem


Pohankové palačinky s mletým masem a špenátem


Ingredience:
Palačinkové těsto:
pohanková mouka150 g
voda300 g
sůl špetka
sádlo na smažení
Náplň:
vepřové mleté maso200 g
špenát200 g
sádlo dle potřeby
Postup přípravy:

Už se mučím víc jak týden velmi přísnou dietou, při které opravdu jen tak něco nemůžu, ale jíst se musí. Tak jsem se rozhodla tomu postavit čelem a vyhecovat se, protože je to opravdu psychicky náročné. Jinak člověk pomalu raději nejí, než jí, a to je samozřejmě špatně. Nejvíc mi ze všeho chybí cukr, ale opravdu neskutečně. Člověk by nevěřil, jak je na něm závislý a to nemyslím cukr jako takový, ale i sladké ovoce, které kromě zelených jablek a hrušek žádné nemůžu.

Dostala jsem obrovskou chuť na palačinky a zkusila je udělat dle svých dietních možností. Dřív bych palačinky na slano jen tak nesnědla, z mého pohledu mají být palačinky sladké, ale touto dietou se můj pohled na vše dost změnil.

Smícháme mouku s vodou a řádně vymícháme hladké těsto. 

Palačinky smažíme na sádle z obou stran. Je dobré dělat palačinky tenčí, protože jsou dost křehké. Tlusté palačinky by při motání mohly praskat.

Špenát jsem použila granulovaný mražený. Nechala jsem ho ve vodní lázni úplně rozmrazit a vymačkala z něj přes cedník přebytečnou vodu.

Mleté maso jsem si na pánvi zatáhla, přidala jsem špenát a prohřála. Směs jsem nanesla na palačinky a zarolovala.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno