Pažitka
Název:

Pohankové placky plněné tříbarevnou zeleninovou směsí

bezlepkový recept


Pohankové placky plněné tříbarevnou zeleninovou směsí


Ingredience:
Ingredience na placky:
pohanková hladká mouka100 g
kypřící prášek z vinného kamene1 lžička
vlažná voda (dle konzistence)200 ml
olivový olej1 lžíce
sůl1 špetka
koření dle chuti1 špetka
Na směs:
kukuřice1 hrstka
červená paprika na kostky1 hrstka
cuketa na kostky1 ks
jarní cibulka1 hrstička
sůl1 špetka
oregáno1 špetka
mandle sekané1 hrstička
Postup přípravy:

Jednoduchá zdravá snídaně, kterou si hravě můžete doladit po svém. Přidejte např. fazolky, cizrnu či opečené kousky tempehu, přihoďte ořechy či semínka a bylinky dle vlastní chuti…

Postup se snad vejde do tří vět.
Z ingrediencí na placky vymícháme hladké tekuté těsto, které pečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem, jako klasické palačinky.
Zeleninu si nakrájíme, připravíme a poté krátce restujeme na kapce olivového oleje. Přidáme hrstku mandlí. Okořeníme dle chuti a pokládáme na hotové placky, které pak přeložíme na půl.

Můžeme podávat. Přeji dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Pavlína Hlavačková

    zavřít okno