Pažitka
Název:

Pohankové vafle s vanilkovou hraškou, šachorovou moukou a jablíčkem

vhodné pro BKM, bezlepkovou dietu, alergii na vejce, pro alergiky na ořechy


Pohankové vafle s vanilkovou hraškou, šachorovou moukou a jablíčkem


Ingredience:
Ingredience:
pohanková mouka100 g
šachorová mouka20 g
vanilková hraška20 g
jablko1 ks
mandlové mléko Provamel200 ml
kypřící prášek z vinného kamene bio nebio1 lžička
Alsan bio na pomazání plotýnky
jahody na ozdobení
Postup přípravy:

Vanilkovou hrašku už známe a co Šáchorovou mouku? Šáchor se schovává za mnoho jmen, nejčastěji chufa (čti: čufa), zemní mandle nebo také tygří ořechy.
Mouka se vyrábí z podzemních hlízek, které mají lahodnou lehce nasládlou mandlovo-lískovooříškovou chuť a vzhledově připomínají seschlé lískové ořechy. Šáchorová mouka chuťově zcela nahradí mleté ořechy, proto ji tedy ocení i alergici na ořechy, kteří jí mohou využít jako náhražku. Jedná se o přirozeně bezlepkovou plodinu. Já se ji dnes rozhodla vyzkoušet v kombinaci s vanilkovou hraškou. A výsledek? Nemá chybu.

Prosejeme pohankovou mouku, přidáme vanilkovou hrašku, šachorovou mouku, najemno nastrouhané jablko, kypřící prášek, začneme šlehat a postupně přiléváme mandlové mléko a vyšleháme těsto. Nahřejeme vaflovač, tukem potřeme plotýnky a nalijeme do něj těsto. Já pekla na stupeň tři 8 minut.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno