Pažitka
Název:

Pohankovo-teffové Muffiny s ovocem a Českým Ghíčkem


Pohankovo-teffové Muffiny s ovocem a Českým Ghíčkem


Ingredience:
Ingredience:
vejce5 ks
Teff světlá mouka75 g
hladká pohanková mouka175 g
bezfosfátový kypřící prášek Amylon3 lžičky
datlový sirup50 g
České Ghíčko50 g
mandlové mléko100 - 150 ml
borůvky dle potřeby
jahody dle potřeby
Postup přípravy:

Pohankovou mouku jsem si moc oblíbila. Když už chci něco upéct tak se snažím, aby to mělo nějakou výživovou hodnotu. Navštívila jsem zdravou výživu, kde jsem navíc objevila světlou Teff mouku, neváhala jsem ani vteřinu a hned jí přidala do nákupního košíku. To, že jsou obě mouky bezlepkové, mě těší ještě víc. S nedočkavostí jsem sledovala jak se muffinky pečou a hlavně až je budu moct ochutnat a stálo to za to. Adveni mouka i zrno má u nás zaručeně ve spíži místo.

Prosejeme si mouky. Teff mouka má nahradit 30% klasické mouky.
Oddělíme si žloutek od bílků. Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme společně s datlovým sirupem a následně s Českým Ghíčkem. Po vyšlehání žloutků s datlovým sirupem a ghíčkem přidáváme do vyšlehané směsi mouku, společně s přidaným kypřícím práškem. Ke konci jen přimícháme vyšlehané bílky.
Připravíme si formičky na Muffiny do kterých si dáme košíčky. Košíčky naplníme těstem. Dle libosti přidáme na vrch ovoce.
Dáme do rozehřáté trouby a pečme na 180°C 20 minut. Vyzkoušíme špejlí.

Podrobné info:
Počet porcí14 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno