Pažitka
Název:

Pohankový perník (bezlepkový)


Pohankový perník (bezlepkový)


Ingredience:
Ingredience:
banán1 ks
datlový sirup6 lžic
bio slunečnicový olej za studena lisovaný3/4 hrnku
rozinky namočené v rumu hrst
ovesné mléko1 hrnek
mleté kakaové boby4 ks
ořechy hrst
vanilka
pohanková mouka300 g
bio kypřící prášek do pečiva1 balíček
Na dozdobení:
džem s trochou medového rumu4 lžíce
Postup přípravy:

Od Ježíška jsem dostala z farmy 9 kilo pohanky- mé nejmilovanější obiloviny... A s mým mlýnkem na obilí mám plnou moc čarovat úžasné dobroty z pohankové mouky. Tento perník je překvapivě vláčný a opravdu výborný. Pohanka má úžasný vliv na naše zdraví, především na tepny a žíly- posiluje jejich stěny. Když máme pohankovou mouku, je tento perníček opravdu jednoduchý a hodí se k právě probíhajícím svátkům..

Mouku smícháme s kypřícím práškem, vanilkou. V druhé míse rozmačkáme banán na kaši, přidáme olej, mléko, datlový sirup a smícháme dohromady. Tuto směs přilijeme k mouce a vypracujeme těsto. Troubu si rozehřejeme na 170°C. Do těsta přidáme rozdrcené boby, rozinky a ořechy a pořádně promícháme.Těsto dáme do pekáčku a pečeme cca 35 minut. 
Ke konci pečení v kastrolku rozehřejeme džem s rumem a potřeme ještě horký perník. 
Necháme vychladnout a podáváme. Dobrou chuť! 
Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Denisa Schmiedová

    zavřít okno