Pažitka
Název:

Polentové hranolky

dětská jídla


Polentové hranolky


Ingredience:
Ingredience:
polenta100 g
voda500 ml
sůl1/2 lžičky
sezamové semínko2 lžíce
oregano1 lžička
můžeme přidat oblíbený sýr
Postup přípravy:

Polenta je vlastně kaše z kukuřičné mouky. Je typická pro Itálii, kde jí často podávají se svými výbornými sušenými salámy nebo houbami. Kukuřičná mouka je bezlepková a někdy se používá jako náhrada za klasickou mouku. Po lentové hranolky jsou perfektní alternativou k těm bramborovým a dají se perfektně dochutit – třeba sýrem.

1) Z polenty uvařte hustou kaši. Vodu začněte zahřívat a vsypte do ní polentu. Míchejte pomocí metličky nebo vidličky. Pozor na hrudky.

2) Přisypte slunečnicová semínka, sezam a koření (případně sýr, pokud chcete)

3) Kaši dejte do nízké obdélníkové misky a uhlaďte. Nechte zcela vychladnout.

4) Nakrájejte ztuhlou polentu na špalíčky, podobné hranolkům. Vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem.

5) Pečte zhruba 30 minut na 180 stupňů. Dokud nejsou hranolky křupavé.

Perfektně chutnají třeba s domácím kečupem a vždy jsou lepší ještě teplé.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Petra a Linda Novotné

    zavřít okno