Pažitka
Název:

Polentovo-cizrnové krekry


Polentovo-cizrnové krekry


Ingredience:
Ingredience:
cizrnová mouka2 hrnky
instantní polenta1 hrnek
olivový olej trochu
studená voda1 hrnek
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Určitě to všichni znáte. Máte chuť na něco slaného k zakousnutí, ale nechcete mít výčitky, že jste si dali něco nezdravého. Před očima vidíte balíček chipsů, který jste si schovali do spíže pro případ nouze. Jistě, jednodušší by bylo zajít si pro ty brambůrky a spořádat je u televize na posezení :-D Pokud si ale dáte trošku práce a upečete si vlastní domácí krekry, uvidíte, že už nebudete chtít žádné jiné.

Ve větší míse smíchejte mouku, polentu a vodu. Vše osolte a pomocí rukou zpracujte těsto. Pokud je těsto moc lepkavé, přidejte ještě trochu mouky. Vál, na kterém budete těsto zpracovávat posypte také moukou a pomoučete si i váleček. Pomocí něho vyválejte tenký plát. Z těsta pak vykrajujeme tvary, jaké se nám budou zrovna líbit. Krekry poté přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečící papír potřete trochou olivového oleje, aby se Vám sušenky nepřipálily. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 10-15 minut. Doporučuji podávat s jogurtovo-česnekovým dipem.
Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno