Pažitka
Název:

Polentový dortík s kokosem, tvarohovým krémem a čokoládovou polevou


Polentový dortík s kokosem, tvarohovým krémem a čokoládovou polevou


Ingredience:
Ingredience:
kukuřičná polenta100 g
strouhaný kokos30 g
plnotučné mléko500 ml
med1 - 2 lžíce
tvaroh v kostce500 g
březový sirup nebo jiné sladidlo3 lžíce
kokosový olej3 lžíce
javorový sirup3 lžíce
kakao3 lžíce
kokosové plátky na ozdobu
Postup přípravy:

Na návštěvu mi přijel na týden bráška, takže bylo jasné, že musím aspoň jednou uklohnit něco sladkého. A dnes byla chuť tvořit. Ale protože v troubě si hověla svíčková, rozhodla jsem se pro tento nepečený dortík.

Mléko přivedeme k varu a za stálého míchání pomalu přisypáváme polentu s kokosem. Vaříme 3 minuty, až vznikne hustá kaše, do které přidáme med. 
Hmotu navrstvíme do dortové formy (17cm) vystlané pečícím papírem, uhladíme a necháme ztuhnout.
Mezitím si vyšleháme oba tvarohy s březovým cukrem dohladka (doporučuji cukr nejprve rozpustit v trošce vody, aby krystalky neskřípaly mezi zuby).
Krém naneseme na polentovou vrstvu a dáme ztuhnout do lednice.
Ve vodní lázni rozpustíme kokosový olej s javorovým sirupem a do horké tekutiny vmícháme kakao. Polevu nalijeme na dort, který dozdobíme kokosovými chipsy a vrátíme ještě na chvíli do lednice.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno