Ingredience: | |
kukuřičná polenta | 100 g |
strouhaný kokos | 30 g |
plnotučné mléko | 500 ml |
med | 1 - 2 lžíce |
tvaroh v kostce | 500 g |
březový sirup nebo jiné sladidlo | 3 lžíce |
kokosový olej | 3 lžíce |
javorový sirup | 3 lžíce |
kakao | 3 lžíce |
kokosové plátky | na ozdobu |
Na návštěvu mi přijel na týden bráška, takže bylo jasné, že musím aspoň jednou uklohnit něco sladkého. A dnes byla chuť tvořit. Ale protože v troubě si hověla svíčková, rozhodla jsem se pro tento nepečený dortík.
Mléko přivedeme k varu a za stálého míchání pomalu přisypáváme polentu s kokosem. Vaříme 3 minuty, až vznikne hustá kaše, do které přidáme med.
Hmotu navrstvíme do dortové formy (17cm) vystlané pečícím papírem, uhladíme a necháme ztuhnout.
Mezitím si vyšleháme oba tvarohy s březovým cukrem dohladka (doporučuji cukr nejprve rozpustit v trošce vody, aby krystalky neskřípaly mezi zuby).
Krém naneseme na polentovou vrstvu a dáme ztuhnout do lednice.
Ve vodní lázni rozpustíme kokosový olej s javorovým sirupem a do horké tekutiny vmícháme kakao. Polevu nalijeme na dort, který dozdobíme kokosovými chipsy a vrátíme ještě na chvíli do lednice.