Pažitka
Název:

Polévka z avokáda


Polévka z avokáda


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí vývar500 ml
česnek2 stroužky
středně velká brambora1 ks
zralé avokádo1 ks
limetka1/2 ks
30% smetana50 ml
sůl dle chuti
chilli paprička dle chuti
olej dle potřeby
libeček na ozdobu
Postup přípravy:

Avokádo se stalo stálicí v našem jídelníčku. Hlavně díky obsahu zdravých tuků, vitamínu C a železa. Ale i dalších vitamínů a minerálů. Co mě však zaujalo a asi není moc známé je obsah persinu, který je jedovatý zejména pro ptáky. Obdobně to platí i pro psy a kočky. Nebezpečné látky by sice měli být obsaženy nejvíce v listech a jádře, ale naše labradorka je velká chodící popelnice, schopná ukořistit právě tu pecku. Proto je to pro naší rodinu celkem zásadní informace a riskovat třeba olíznutí talíře od polévky asi nebudeme.

Najemno nasekaný česnek lehce osmahneme na kapce oleje, zalijeme vývarem, přidáme oloupanou na kostky nakrájenou bramboru a uvaříme ji doměkka. Přidáme smetanu, šťávu z půlky limetky a avokádo, které jsme předtím oloupali a zbavili pecky. Vše rozmixujeme. Dochutíme solí a při podávání přimícháme najemno pokrájenou chilli papričku a nasekaný libeček.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno