Pažitka
Název:

Polévka z uzených žeber s kroupami


Polévka z uzených žeber s kroupami


Ingredience:
Ingredience:
uzená žebra1 kg
cibule1 ks
česnek5 stroužků
řapíkatý celer3 stonky
bobkový list4 ks
nové kořenícca 10 kuliček
celý pepřcca 20 kuliček
ječné kroupy200 g
menší mrkev nakrájená na nudličky4 ks
Ghí1 lžíce
petrželka kudrnka2 hrsti
růžová sůl dle chuti
Postup přípravy:

Moje další premiéra. Doma jsme ji mívali celkem často, ale její příprava mě nikdy „netankovala“. Když jsem včera nechala výběr polévky na manželovi, vybral si právě tuto. A tak jsem se do její přípravy vrhla po hlavě. A testem prošla.

Do velkého hrnce vložíme žebra, oloupanou a rozpůlenou cibuli, česnek a koření a zalijeme studenou vodou, aby byly kosti ponořené. Nesolíme, maso je dost slané. Vaříme asi 3 hodiny, až maso samo odpadá od kosti. Vývar slijeme a žebra obereme, maso vrátíme do polévky, zbytek vyhodíme.
Zvlášť si uvaříme v osolené vodě předem namočené kroupy. Trvá to asi 30min.
Na přepuštěném másle krátce orestujeme nudličky mrkve a spolu s měkkými kroupami přidáme do polévky.
Podle slanosti buď polévku naředíme horkou vodou, nebo dosolíme. Nakonec přisypeme pořádnou hrst sekané kudrnky.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno