Pažitka
Název:

Polníčkový salát s vejci


Polníčkový salát s vejci


Ingredience:
Ingredience:
mix listových salátů80 g
polníček150 g
uzený špek nebo slanina150 g
vejce4 ks
Zálivka:
olivový olej4 lžíce
balzamikový ocet3 lžíce
cukr krupice3 lžíce
voda4 lžíce
sůl1 lžička
čerstvě mletý pepř špetka
balzamikový krém dle chuti
Postup přípravy:

Velice snadný a chutný salát....

Pokud koupíme saláty prané a vysušené, máme vyhráno. Ne-li, pak si je sami pořádně vypereme a hlavně ještě důkladněji vysušíme, nejlépe v centrifuze na salát, nemáme-li, vysušíme, jak umíme. Vejce uvaříme natvrdo. Na suché teflonové pánvi vyškvaříme dokřupava na kostičky nakrájenou slaninku. Zálivku prošleháme všechno spolu do krémové konzistence a do rozpuštění se cukru. Balzamikový krém do zálivky nedáváme. Ten můžeme použít až na finální úpravu salátu na talíři.
Do salátových misek rozložíme salát, poklademe na čtvrtiny nakrájeným vejcem, které z mlýnku opepříme, posypeme křupavou slaninkou a zalijeme zálivkou. Můžeme pokapat balzamikovým krémem, ale není to nutné.
Zálivku přidáváme až těsně před konzumací, ať máme krásný salát a ne nevzhledné bláto. Jíme jen tak nebo s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masovým minutkám.
Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno