Pažitka
Název:

Pomalu pečená stehna


Pomalu pečená stehna


Ingredience:
Ingredience:
krůtí stehna (1 kg)2 ks
med1 lžíce
česnek4 stroužky
dijonská hořčice2 lžíce
sušený tymián1 lžíce
olej2 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
brambory0,5 kg
mrkev0,5 kg
Postup přípravy:

Pokud máte doma chlapa, který potřebuje pořádný kus masa, tak určitě neváhejte vyzkoušet tento recept.

POSTUP:
Z medu, prolisovaného česneku, hořčice, tymiánu a oleje si uděláme marinádu, maso potřeme ze všech stran a necháme nejlépe přes noc odležet (v lednici). Troubu si rozehřejeme na 150°C, stehna dáme do pekáčku, osolíme, opepříme a pečeme přikryté 1hod. Odkryjeme a pečeme dalších 30min. Mezitím si oloupeme brambory a mrkev. Nakrájíme na takové rustikální kousky a krátce povaříme do poloměkka. Pokud máte velkou mrkev, kterou nakrájíte na stejně velké kusy, můžete povařit spolu s brambory. Já měla mrkev docela malinkou, tak jsem vařila zvlášť. Nyní už můžeme brambory i mrkev promíchat, osolit, opepřit a přidat k masu do pekáčku. Podlijeme cca 200ml vody, teplotu zvýšíme na 200°C a pečeme přibližně 20-30min, dokud nejsou brambory a mrkev hotové. 

PÁR VĚT  k receptu:
Recept jsem v podstatě dodržela, jen jsem teda lehce pozměnila množství a vynechala petržel kvůli dětem, které ji moc nemusí.

Recept je z projektu Albert.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Michala Lentesová

    zavřít okno