Pažitka
Název:

Pomazánka z červené čočky

vegetariánský recept


Pomazánka z červené čočky


Ingredience:
Ingredience:
červená čočka200 g
mrkev1 ks
olivový olej3 lžáce
česnek2 stroužky
menší cibule1 ks
sůl dle chuti
kari koření špetka
Postup přípravy:
Na pomazánku z cizrny nebo červené čočky se chystám už docela dlouho, ale pořád se do ní ne a ne  pustit. Dokonce jsem měla včera už připravené suroviny, ale pak nějak už nezbyly síly, takže na ní došlo až dnes.
Pokud se nebojíte trošku experimentovat a nebojíte se tak trochu jiné pomazánky, vřele doporučuji. Musím na sebe "prásknout", že já ujídala a ujídla už v procesu vaření.

Nejprve si v kastrolu rozpálíme 3 lžíce olivového oleje a vhodíme na drobno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, potom přidáme na hrubo nastrouhanou mrkev a chvíli restujeme. Poté přidáme čočku, ještě chvíli restujeme a nakonec přilijeme půl litru vody, osolíme, přidáme prolisovaný česnek, špetku kari koření a pod pokličkou vaříme na nízkou teplotu do úplného změknutí a vyvaření vody. Při vaření občas zamícháme, aby se čočka nepřipalovala. Čočka se krásně rozvaří, takže už není třeba vůbec mixovat. Pomazánku necháme důkladně vychladit, je krásně hladká a opravdu vynikající.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno