Pažitka
Název:

Pomazánka z měkkého tvarohu z Jaroměřické mlékárny


Pomazánka z měkkého tvarohu z Jaroměřické mlékárny


Ingredience:
Ingredience:
měkký tvaroh1 balení
šunka10 dkg
pažitka hrstka
jarní cibulka1 ks
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej1 lžíce
Postup přípravy:

Na chatu jezdím strašně rád a naši domácí mazlíčci taky. Příroda, čerstvý vzduch a malé obchůdky, ala jednota mě vždy naplňuje štěstím, i když na lososa v ledu asi nenarazíte (smích).

Ale mají tam mé oblíbené produkty z Jaroměřické mlékárny, přesněji řečeno měkký tvaroh, se kterým můžete vytvořit nespočet receptů a jídel. Nejen složitých. Proto vám dnes dám ten nejjednodušší tip na tvarohovou pomazánku, která se servíruje s čerstvým chlebem a případně vychlazeným pivečkem. Pokud máte výhled z chalupy jako já, můžete spolu semnou zvolat slovo: LUXUS!

Vezměte si mističku, do které dáte tvaroh. Přidáme na kousky pokrájenou šunku, jarní cibulku a ze zahrady čerstvě utrženou pažitku. Každý dle své chutí osolí, opepří a přidá asi lžíci olivového oleje. Vše zamícháme a jednoduchá a vynikající pomazánka je hotová!

Dobrou chuť

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Josef Vratislav Drábek

    zavřít okno