Ingredience: | |
kvalitní hrubozrnná sůl | 200 g |
BIO pomeranč - kůra z něj | 1 ks |
Angostrua Oragne Bitters (možné vynechat) | pár kapek |
Pomerančová sůl se hodí nejen k rybám a mořským plodům, ale i na dochucení salátů a steaků. Vhodná je i jako jedlý dárek pro vaše blízké. Její chuť a vůně vás prostě a jednoduše nadchne.
1. Pomerančovou kůru si nastrouháme na jemném struhadle a ihned ji promícháme se solí. Tím, že je ještě vlhká, se krásně dostane do soli a dá ji lehký oranžový nádech.
2. Do směsi nakapeme několik kapek Angostura Orange Bitters a promícháme. Sůl dáme na plech na pečící papír a vložíme do trouby na 60 minut na 100 stupňů.
3. Sůl uchováme ve skleněné nádobě.
TIP: Pokud potřebujete na nějaký pokrm použít jemnější sůl, stačí ji před podávím rozdrtit v hmoždíři.
Podrobné info: