Pažitka
Název:

Pomerančová sůl


Pomerančová sůl


Ingredience:
Ingredience:
kvalitní hrubozrnná sůl200 g
BIO pomeranč - kůra z něj1 ks
Angostrua Oragne Bitters (možné vynechat) pár kapek
Postup přípravy:

Pomerančová sůl se hodí nejen k rybám a mořským plodům, ale i na dochucení salátů a steaků. Vhodná je i jako jedlý dárek pro vaše blízké. Její chuť a vůně vás prostě a jednoduše nadchne.

1. Pomerančovou kůru si nastrouháme na jemném struhadle a ihned ji promícháme se solí. Tím, že je ještě vlhká, se krásně dostane do soli a dá ji lehký oranžový nádech.

2. Do směsi nakapeme několik kapek Angostura Orange Bitters a promícháme. Sůl dáme na plech na pečící papír a vložíme do trouby na 60 minut na 100 stupňů.

3. Sůl uchováme ve skleněné nádobě.

TIP: Pokud potřebujete na nějaký pokrm použít jemnější sůl, stačí ji před podávím rozdrtit v hmoždíři.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno