Pažitka
Název:

Pórková polévka s mrkví a cizrnou


Pórková polévka s mrkví a cizrnou


Ingredience:
Ingredience:
pórek1 ks
máslo1 lžíce
mrkev2 ks
brmbory3 ks
cizrna1 plechovka
kokosová smetana100 ml
voda1 l
kurkuma špetka
muškátový oříšek špetka
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Hodně lidí se ptá, jestli lze různá jídla vařit i z cizrny v nálevu neboli v plechovce. Ano, lez vařit jak polévky a omáčky, ale dokonce i moučníky. To byste koukali, jak chutná dezert z cizrny, mňam!

Mrkev a brambory si oškrábeme a nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. V hrnci si rozehřejeme lžíci másla, přidáme pórek a cca 3 minuty restujeme. Poté přisypeme mrkev a brambory, zalijeme litrem vody, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny.
Cizrnu si scedíme, a jakmile je zelenina v polévce měkká, polovinu cizrny do ní přisypeme. Vše důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka. Poté přilijeme smetanu, okořeníme kurkumou a muškátovým oříškem, případně dosolíme. Do takto hotové polévky přisypeme druhou polovinu cizrny, a vše společně krátce prohřejeme.
Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Zuzana Zárecká

    zavřít okno