Pažitka
Název:

Povánoční zemlebába


Povánoční zemlebába


Ingredience:
Ingredience:
vánočka nakrájená na centimetrové plátkycca 16 plátků
větší jablka nakrájená na plátky3 ks
skořicecca 1 rovná lžíce
vanilkový cukr1 balíček
máslo (z toho jedna na vymazání zapékací mísy)cca 5 lžic
mléko smíchané se 3 rozšlehanými vejcicca 600 ml
spařené rozinky dle chuti
strouhané ořechy dle chuti
moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:

Babiček má naše rodina více, než je celostátní průměr, a tomu odpovídá i počet jimi upečených a darovaných vánoček. Protože letošní Vánoce byly co do vánoček obzvlášť hojné, nezbylo než ty, které jsme nestihli sníst, nějak využít. A tak vznikla vánočková zemlebába.

Vánočku smočíme v mléčné směsi a dno zapékací mísy, kterou jsme předem vymazali máslem, poklademe jednou vrstvou plátků. Poklademe vrstvou jablek, která osladíme a posypeme skořicí. Na jablka opět navrstvíme vánočkové plátky, které pak zalijeme zbytkem mléčné směsi. Na vrch položíme kousky másla. Pečeme v troubě vyhřáté asi na 160°C cca 30 minut. Nakonec posypeme moučkovým cukrem.

Vánočku můžeme nahradit libovolným jiným pečivem - houskou, bagetou, vekou, mazancem, toastovým chlebem apod.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno