vepřový palec | 250 g |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Marináda | |
olej | 2 lžíce |
ocet balsamiko nebo červený vinný ocet | 1 lžíce |
celý římský kmín | 1 lžička |
malá chilli paprička | 1 ks |
drcený pepř | 1 lžička |
posekaná čerstvá hladkolistá petrželka | svazek |
tymiánové lístky | 1 lžička |
sůl | špetka |
Ingredience: |
Inspirovala mě omáčka chimichurri, ovšem tam patří ještě fenyklová semínka a ta já nerada. A tak to chimichurri nazývat ani nebudu. Omáčku (marinádu) lze použít i na hovězí steak.
Nejprve připravíme marinádu ze všech uvedených surovin kromě římského kmínu, ten nejprve zlehka opečeme na pánvi, aby se rozvoněl. Pak přidáme i ten.
Maso nakrájíme na silnější plátky, cca 3cm, a napícháme je těsně vedle sebe řeznou plochou nahoru. Osolíme, opepříme. Opečeme z obou stran na grilovací pánvi nebo na grilu potřeném olejem. Ihned po opečení vložíme do vhodné nádoby a zalijeme marinádou, obrátíme, aby se vše dobře obalilo. Zakryjeme a necháme 4 minuty odpočívat a natáhnout chutě.