Pažitka
Název:

Proteinové tyčinky


Proteinové tyčinky


Ingredience:
Ingredience:
datlová pasta250 g
arašídové máslo3 lžíce
lněná semínka2 lžíce
chia semínka1,5 lžíce
protein30 g
vločkycca 240 g
kakaocca 2 lžičky
skořicecca 1 lžička
růžová sůl špetka
Postup přípravy:

Tyčinky by moje trenérka Janka Kolátková. Jsou skvělé a navíc můžete suroviny variabilně kombinovat. Pokud je chcete dát malým dětem, vynechte protein.

Datlovou pastu smíchejte s máslem, solí, semínky a proteinem. Přidejte kakao a skořici podle chuti.

Do směsi postupně přidávejte vločky (jestli zvolíte jemné či klasické je na vás, záleží, jakou chcete výslednou strukturu tyčinek, já příště vyzkouším jemně mleté), až začne směs mít kompaktnější formu.

Hmotu naneste do hranatého pekáčku či misky vystlané pečícím papírem, uhlaďte a dejte do chladu.

Po ztuhnutí krájejte ostrým nožem.

Jednotlivé tyčinky zabalte do pečícího papíru a skladujte v lednici. Vydrží vám týden, pokud je dřív nesníte.

*Datlovou pastu si může připravit doma podle receptu z rawmania. Tedy 2 šálky datlí a 3/4 šálku vody umixujte na pastu.

Datle klidně nahraďte sušenými švestkami, brusinkami... Nebojte se s chutěmi experimentovat.

Stejně tak si můžete vyrobit domácí arašídové máslo. 

Opět dle rawmania, kdy umixujete 2 šálky nesolených arašídů, do kterých přidáte lžíci sladidla (např. javorového sirupu) a 2 lžíce kokosového oleje.

Vločky používám převážně ovesné, ale určitě se zde hodí i žitné či pohankové apod.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno