Pažitka
Název:

Provensálský "kyš"


Provensálský "kyš"


Ingredience:
Korpus:
mandlová mouka150 g
lněná mouka60 g
žloutky2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
červená paprika dle chuti
máslo100 g
Náplň:
mandlová smetana200 ml
kvalitní šunka200 g
strouhaný sýr100 g
vejce3 ks
sušená bazalka dle chuti
cherry rajčátka100 g
čerstvá bazalka dle chuti
Postup přípravy:

Tento recept zvládne i začáteční. Těsto je úžasně křehké a spojení použitých surovin naprosto dokonalé.

Suroviny na těsto zpracujeme dohromady. 

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Těsto natlačíme do formy. Pečeme cca 25 minut.

Připravíme si náplň. Smetanu smícháme s vejci a pokrájenou šunkou a sýrem. Nakrájíme si rajčata. 

Upečený korpus vytáhneme z trouby a nalijeme na něj připravenou náplň. Nahoru naskládáme nakrájená rajčátka a pečeme dalších cca 35 minut.

Hotový koláč ještě dozdobíme bazalkou.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno