Pažitka
Název:

Pstruh lososovitý s ořechovo-bylinkovou krustou a šťouchanými špenátovými bramborami


Pstruh lososovitý s ořechovo-bylinkovou krustou  a šťouchanými špenátovými bramborami


Ingredience:
Ingredience:
filet ze pstruha lososovitého (á 150 g)4 porce
kešu oříšky80 g
rozmarýn2 snítky
tymián5 snítek
citron1/2 ks
kudrnka hrst
růžová sůl dle chuti
řepkový olej dle potřeby
velké brambory4 ks
čerstvý špenát60 g
cibule1/2 ks
česnek2 stroužky
Ghí2 lžíce
Postup přípravy:

Když jsme dnes ráno vyráželi vítat ptačí zpěv, vůbec jsem neměla páru, co budu vařit. Naštěstí bylo v plánu ještě nakoupit, a tak nějak se oběd vyrýsoval sám.

Kešu oříšky, kudrnku, lístky rozmarýnu a tymiánu a šťávu z půlky citronu nahrubo umixujeme, až vznikne jakási drobenka. Porce pstruha osolíme a navrch rozprostřeme ořechovou směs. Lehce přitlačíme. Zastříkneme olejem a pečeme v troubě na pečícím papíru při 200 stupních 15 minut. 
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a scedíme. Nadrobno pokrájenou cibuli a česnek zpěníme na lžíci oleje, přidáme natrhaný špenát a necháme ho zavadnout. Trvá to asi 5 minut. Uvařené brambory rozmačkáme, přidáme k nim špenát a ghí, zamícháme a dle chuti dosolíme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno