Pažitka
Název:

Quiche se špenátem a brokolicí


Quiche se špenátem a brokolicí


Ingredience:
Těsto:
špaldová mouka (Lidl - na koláče a sušenky)250 g
změklé máslo125 g
celé vejce1 ks
himalájská růžová sůl1/2 lžičky
Směs:
brokolice250 g
smetana na vaření200 ml
plátkový sýr dle potřeby
celá vejce2 ks
listový špenát250 g
Postup přípravy:

Co vám budu povídat, prožíváme období, kdy nám začaly odcházet spotřebiče. Nejdřív tyčový mixér, to jsem se dost naštvala, protože je mojí pravou rukou. No, a aby toho nebylo málo, tak se s námi pomalu loučí lednice. Mrazák mrazí, ale lednice nechladí. Prostě paráda! Nálada na bodu mrazu. Tak jsem chtěla k večeři udělat něco rychlého, co se hned sní a napadl mě právě quiche.

Z první části surovin vytvoříme těsto a dáme ho na hodinu odpočinout do lednice. Mezitím si vložíme do parního hrnce brokolici (natrhanou na růžičky) se špenátem a paříme přibližně 20 minut hezky do měkka. Smícháním smetany a vajec si připravíme směs, kterou quiche nakonec zalijeme. Nezapomeneme si předehřát troubu na 200°C. 
Odpočinuté těsto prohněteme a vyložíme s ním koláčovou formu (použila jsem silikon). Těsto propícháme vidličkou, aby z něj lépe unikala pára, a dáme ho péct na 10-15 minut. Po předpečení na něj vyskládáme brokolici a špenát, zalijeme směsí smetany a vajec, vyskládáme plátky sýra a dáme péct na 200°C hezky dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno