Pažitka
Název:

Quinoa tartaletky se šmakounem a jahůdkami


Quinoa tartaletky se šmakounem a jahůdkami


Ingredience:
Korpus:
České Ghíčko1 lžíce
banán1 ks
jablečné pyré200 g
vanilková hraška + voda na rozkvrdlání1 lžíce
vařená červená quinoa150 g
rýžová mouka polohrubá80 g
mandlové mléko50 ml
kypřící prášek bio-nebio1 lžička
Krém:
jahody6 - 8 ks
šmakoun goji a brusinky100 g
Na ozdobení:
jahody dle potřeby
Postup přípravy:

K této dobrotě se těžko píší nějaká slova. Je to prostě bomba. Těsto nemá chybu a v kombinaci s krémem je to pohádka. Budu se muset hodně držet abych je nesnědla. Já sladkému příliš neholduji, ale tohle je teda MŇAMKA.

Uvařenou quinou rozmixujeme dohladka, přidáme jablečné pyré, rozmixovaný banán a ve vodě rozkvrdlanou vanilkovou hrašku. Za stálého mixování přidáme Ghí, rýžovou mouku a mandlové mléko a kypřící prášek.

Vzniklé těsto nandáme do formiček na tartaletky, rozhrneme do stran, vložíme do trouby a pečeme na 150°C přibližně 45 minut, těsto se nesmí lepit, vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme korpus vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme si společně jahody s ochuceným šmakounem. Vychladlý korpus ozdobíme krémem a navrch přidáme jahody.

Tartaletky se hůře vyklápěly, musela jsem si pomoci dřevěnou lžičkou, pokud nemáte formičky na tartaletky klidně použijte muffiny či jiné formičky.

Podrobné info:
Počet porcí7 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno