Pažitka
Název:

Rajčatová omáčka na bylinkách, červeném víně a Českém Ghíčku

vegetariánský recept


Rajčatová omáčka na bylinkách, červeném víně a Českém Ghíčku


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
cibule1 ks
šalotka1 ks
plechovka rajčat - kousky Bio Alnatur240 g
očištěná cuketa1/2 ks
česnek1 stroužek
červené víno100 ml
bazalka dle chuti
tymián dle chuti
himalájská sůl dle chuti
třtinový cukr1 lžíce
jáhly60 g
Postup přípravy:

Některé dny si ráda maso odpustím a dnes byl právě jeden z nich. Lákala mě mlsná na rajčátka a čerstvé bylinky jsem právě dostala a toho se musí prostě využít.

Na Českém Ghíčku si orestujeme cibuli, přidáme pokrájenou cuketu, česnek, rajčata, chvíli prohřejeme a zalijeme červeným vínem. Přidáme bylinky a osolíme. Vaříme do změknutí, v případě potřeby přisladíme třtinovým cukrem. Podáváme s jáhličkami.

Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody na 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno