Pažitka
Název:

Rajčatová omáčka se zeleninou, rýžovou smetanou a jáhličkami

bez lepku, BKM, bez vajec, vegetariánské


Rajčatová omáčka se zeleninou, rýžovou smetanou a jáhličkami


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
vydlabaná a očištěná cuketa110 g
cibule1 ks
pórek50 g
mrkev2 ks
sekaná rajčata Alnatur Bio240 g
tymián dle chuti
bazalka dle chuti
rýžová smetana Soyatoo dle chuti
řasa wakame velikost poštovní známky
nové koření2 kuličky
bobkový list1 ks
sůl dle chuti
třtinový cukr dle chuti
voda dle potřeby
jáhly dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes jsem měla chuť na něco lehkého a rychlého. V zásobě jsem našla krásné cuketky a tak jsem jednu hned použila na přípravu omáčky. Rajčátka sice ještě čerstvá nejsou, ale za to se mi na okně daří bazalce a její chuť v omáčce prostě miluji.

Na Ghí orestujeme cibuli, přidáme najemno nastrouhanou mrkev, sekaná rajčata, pokrájenou cuketu, pórek, prohřejeme a zalijeme vodou, osolíme, přidáme nové koření, bobkový list a řasu wakame, kterou jsme si před vařením namočili do vody na 15 minut. Když je zelenina měkká, vyndáme nové koření a bobkový list, přidáme čerstvou bazalku a tymián, rozmixujeme, přidáme dle chuti rýžovou smetanu, dosolíme, případně dosladíme.

Podáváme s jáhličkami či jinou vhodnou přílohou. Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno