Pažitka
Název:

Rajčatová polévka s červenou čočkou

bezlepkový recept


Rajčatová polévka s červenou čočkou


Ingredience:
Ingredience na restování základu:
olivový olej1 lžíce
menší cibule1 ks
mrkev na kostičky1 ks
celer na kostičky1 kousek
oregano1 špetka
čerstvá bazalka1 hrstička
sůl1 špetka
Poté přidáme:
nakrájená rajčata v nálevu1 plechovka
malý rajčatový protlak1 ks
červená čočka vařená1 hrstka
zeleninový bujón1 kostka
voda600-700 ml
Postup přípravy:

Kouzlo polévek ke snídani jsem objevila až v posledním roce a od té doby se pravidelně objevují na mém snídaňovém menu. V chladných dnech horká polévka skvěle prohřeje, ve dnech teplých naopak vlažná polévka ochladí a výborně hydratuje. Navíc je to rychlá snídaně, pokud si ji připravíte den předem.

Nejprve si na lžíci olivového oleje orestujeme cibulku a přidáme nakrájenou zeleninu dle ingrediencí. Okořeníme a přidáme další přísady, které zalijeme zeleninovým vývarem, který jsme si již připravili. Polévku necháme vařit asi půl hodinky a poté vypínáme sporák.
Při servírování můžeme přimíchat špetku lahůdkového droždí a případně dokořenit bylinkami.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Pavlína Hlavačková

    zavřít okno