Pažitka
Název:

Rajčatové rizoto


Rajčatové rizoto


Ingredience:
Ingredience:
větší kuřecí prso1 ks
menší cibule1 ks
rýže Arborio nebo Carnaroli150 g
kuřecí vývar z Konečně vývar nebo 500 ml domácího vývaru1 sklenice
rajčatové sugo5 lžic
parmazán + na postrouhání1 vrchovatá lžíce
tymián dle chuti
sůl dle chuti
pepř špetka
olej2 lžíce
Postup přípravy:

Tak už jsem taky konečně vyzkoušela Konečně vývar. Pro ty z vás, kteří je ještě neznáte - partička z Konečně vývar jsou nadšenci, kteří si řekli, že dost bylo hnusných umělých bujónů a že se to dá dělat i jinak.. no a našli díru na trhu. Vaří vývary jen ze zeleniny, masa a koření, bez umělých přidaných látek a hele - jde to. Prodávají je v sympatických 450 ml sklenicích, což je tak akorát na jednu polévku/pod maso/na rizoto. Když nemáte zrovna po ruce vývar v mrazáku, je to super volba. Zkusila jsem jejich kuřecí a použila ho na rizoto a abychom měli změnu, vyzkoušela jsem na závěr přidat rajčatové sugo. Vznikla z toho super rychlovka na všední den.

Cibuli nakrájejte na malé kostičky a na lžíci oleje nechte změknout. Mezitím ohřejte vývar, abyste ho na rýži pak nelili studený. Nakrájejte kuře na kostičky a v pánvičce je dejte opéct na druhé lžíci oleje, dokud nebudou lehce do hněda opečené. Jakmile cibulka změkne a zesklovatí, přisypte rýži a minutu ji opékejte. Pak přilijte naběračku vývaru a míchejte, dokud se všechen nevsákne. Pak další naběračku a tak dál a dál, dokud nespotřebujete vývar a rýže nebude na skus hotová. Pořád musíte míchat, aby se nezačala připalovat. Jak je rýže hotová, přimíchejte sugo, čerstvý tymián a lžíci parmazánu. Dosolte a dopepřete podle chuti. Nechte prohřát, nandejte na talíř, posypte opečeným kuřetem a navrch parmazánem. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Šlehoferová

    zavřít okno