Pažitka
Název:

Rajčatový hummus


Rajčatový hummus


Ingredience:
Ingredience:
konzervovaná nebo předem uvařená cizrna1 plechovka (400 g)
sušená rajčata v oleji4 ks
olej ze sušených rajčat3 - 4 lžíce
citronová šťáva1 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Hummus je studený pokrm (kaše)  z rozmačkané uvařené cizrny smíchané s tahini (sezamovou pastou), olivovým olejem, citronovou šťávou, solí a česnekem.

Je oblíbený zejména v oblasti Středního východu. Název hummus pochází z tureckého slova humus, které zase pochází z arabského ḥummuṣ, odvozeného z ḥimmaṣ - cizrna. My jsme si tuhle pochoutku doslova zamilovali a kdykoli je to možné si ji v restauraci objednáváme. Tentokrát nabízíme recept na trochu jiný hummus. Tahini jsme nahradili sušenými rajčaty. Hummus můžete podávat jako předkrm nebo lehkou večeři s arabským chlebem nebo kousky syrové zeleniny (mrkev, paprika...)

Pracovní postup:
Propláchněte cizrnu a nechte ji okapat. Vložte ji do hlubší nádoby a pomocí tyčového mixéru ji  rozmixujte na hadkou kaši společně se sušenými rajčaty,  olejem a citronovou šťávou. Osolte a opepřete podle chuti. Hotový hummus pokapejte olejem a podávejte.
Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Martina Kunstovná

    zavřít okno