Pažitka
Název:

Raw bonbony


Raw bonbony


Ingredience:
Ingredience:
rozinky namočené na pár hodin do vody100 g
goji namočené spolu s rozinkami2 lžíce
vlašské ořechy2 hrsti
loupané mandle2 hrsti
ovesné vločky1 hrst
pufovaný amarant2 hrsti
amarantové vločky1 lžíce
kokos1 lžíce
chia semínka2 lžičky
ovesné mléko1 lžíce
Postup přípravy:

Všichni to známe, tu neodolatelnou chuť na něco dobrého a v dosahu není nic, co by vám chuťové buňky uspokojilo. Rozhodla jsem se, že svým chuťovým buňkám nabídnu tuto variantu mlsání. Neznamená to, že když je něco zdravého, tak to není dobré. Na těchto bonbonech jsem si mohla opravdu pochutnat a bez výčitek.

Nejprve je třeba hrozinky a goji na pár hodin namočit do vody (minimálně na dvě hodiny). Poté namočené hrozinky a goji dejte do mixéru a rozmixujte na kompaktní hmotu. Poté si nasekejte ořechy, na velikost tak jak to máte rádi, aby byly kusy či kousky. Oříškovou směs nasypte do hmoty z hrozinek a goji, přidejte vločky amarant, kokos a chia semínka. Nakonec přilijte lžící ovesného mléka (nebo stačí i samotná voda). Chia semínka se díky tomu nafouknou. Výsledná konzistence by měla být lepkavá a tak akorát hustá. Směs jsem pak lžičkou naplnila do tvořítek na led a dala před noc zmrznout.

Raw bonbony pak doporučuji skladovat v mrazáku i nadále a vytáhnout vždycky těsně před mlsáním. I když pokud jde o mě, tak byly hned snězené.

Podrobné info:
Počet porcí30 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno